Promaxx - "De suspension specialist"

Menu

Wielsloten

Waarom wielsloten?

Misschien heb je het nog nooit meegemaakt of gehoord maar velgen en banden zijn een van de meest gestolen goederen van een auto.
Velgen en banden hebben soms een behoorlijke waarde en zitten vast met 4 of 5 wielbouten of wielmoeren. Deze zijn met een krachtdop of tang vrij simpel los te draaien.

Gebruik daarom een wielslot, deze sloten zijn afwijkend van de standaard bouten of moeren en daarom lastiger te demonteren van de auto. Wanneer iemand jouw velgen wilt stelen vertraagd dit enorm en om deze reden nemen ze het risico vaak niet. Je wil als boefje natuurlijk niet betrapt worden.

McGardmcgard

McGard is een van de grootste merken op het gebied van wielsloten. Het wordt gebruikt bij de eerste montage bij BMW en Mercedes. Bij dit merk krijg je een anti roest garantie en een ID code van de unieke sleutel. Met deze code kan je gemakkelijk een extra sleutel bestellen wanneer u hem kwijt bent of hij defect is geraakt.

Sicurit, Sicustar, Sicutune en Sicutrucksicuplus

Deze producten zijn onderdeel van de fabrikant Siculocks (Inalocks en Sicuplus tegenwoordig). Sicurit is een budget wielslot, handig voor wanneer je niet te veel wilt uitgeven aan een wielslot.
Sicustar is een betere uitvoering en heeft een meedraaiende ring om de kop van de bout of moer. Wil je hier dus een krachtdop op slaan of een tang op zetten dan draait de ring mee. Zo heb je niet direct grip op het wielslot.
Sicutune is speciaal voor tunerswielen. Deze hebben namelijk een smalle gracht en daarom een speciaal wielslot nodig met een smalle kop.
Socutruck is speciaal voor trucks en vrachtwagens.